Mama Appelsap: de 15 allerleukste ‘mama appelsapjes’.

Lieve vrienden, familie en collega’s!

Wat fantastisch dat jullie deze speciale dag met ons wilde vieren. We kijken nu al met bijzonder veel plezier en warme gevoelens terug op deze speciale dag!

In lijn met de locatie van onze bruiloft (letterlijk tussen de appelbomen) vonden we een overheerlijke Mama Appelsap een smaakvol cadeau! Maar wat bedoelen we nu precies met Mama Appelsap? Dat is dus het fenomeen, dat je een andere tekst in een liedje hoort, dan dat daadwerkelijk bedoeld en gezongen is. Vaak is het een andere taal en zijn er bepaalde fonetische overeenkomsten. Het levert veel hilarische ‘mismatches’ op. Benieuwd naar onze favorieten? Beluister ze hier!

Liefs Mr & Mrs Koopman

1. Michael Jackson – “Mama se, mama sa, mam(a)appelsap”

Zoals aangegeven: de naamgever voor de mama-appelsap, het nummer ‘Wanna Be Startin’ Something waarin Michael – ‘Mama se, mama sa, mam(a)appelsap’ zingt!

2. Kings Of Leon – “Even geleden. Ton met zout.”

Kings of Leon houden wel van een beetje zout. Tenminste als we goed naar hun teksten in het nummer ‘Sex on Fire’ luisteren.

3. Wes – “Luilak, hang je tas op…”

Wes is in het nummer ‘Alane’ duidelijk niet gediend van ‘luilakken’ en vraagt dan ook vriendelijk het volgende: “Luilak, hang je tas op… Luilak, pak die zak, PAK… Luilak, hang je tas op… Luilak, hang het op!”

4. Bill Withers – “Daar ben ik”

Sommige zangers zingen graag over zichzelf en Bill Withers laat in het refrein van het prachtige nummer ‘Lovely Day’ dan ook vaak horen, waar hij is. Hilarisch toch?!

5. Kah Lo – “Ben de baas van de Lidl”

Met ‘Fasta’ heeft Kay Lo een hippe plaat gemaakt. Wat we niet wisten, is dat Kah Lo ook nog een andere functie heeft… Hij zegt het zelf:

6. Selena Gomez – “Kattenpis”

Je zou het niet meteen verwachten van Selena Gomez, maar ze zingt daadwerkelijk over een zaakje dat stinkt. Luister maar naar haar nummer ‘”Bidi Bidi, Bom Bom’ en oordeel zelf…

7. P!nk – “Haal me uit de doos”

P!nk is een stoer wijf, maar ook zij heeft soms haar pittige momenten. Zo ook in het nummer ‘Raise Your Glass’. Hier zit ze namelijk niet in de put, maar in de…

8. Youssou N’Dour – “Ga nu maar, buk Koeman. Koeman gooit alle dingen om”

Voor alle fans van voetbal. Youssou is in het nummer ‘7 Seconds’ geen fan van Ronald Koeman.

9. Jackson Five – “Ken je Philip?”

Michael Jackson kon er wat van. Ook samen met zijn broers zong hij regelmatig mama Appelsapjes. Zo zijn ze in het nummer ‘Can You Feel It’ benieuwd of jij Philip ook kent. Tjah.. wie kent hem niet?

10. Manu Chao – “I’m not a Post-It. I’m just a tosti”

Zo had Bob Marley het nooit bedoeld, maar grappig is het wel.

11. Yolanda Be Cool vs D Cup – “Fiets je zo naar Rotterdam”

Ook de mensen zonder gevoel van richting worden op hun wenken bediend.

12. Kaoma – “Waar is toch dat zebrahondje voor?”

Eigenlijk zijn we wel benieuwd naar het antwoord. Waar gebruik je een zebrahondje eigenlijk voor?

13. Andrea Bocelli – “Ik ben een fietsenrek”

Wat zou jij graag willen zijn als je terugkomt op Aarde als voorwerp? Andrea heeft zijn keuze al gemaakt.

14. Michel Teló – “Ik Heb een vies stoppel-scheerapparaat”

Michel Teló laat in het nummer ‘Ai Se Eu Te Pego’ duidelijk weten dat zijn scheerapparaat aan vervanging toe is.

15. Stein Torleif Bjella – “Koe, wil je warme nasi?”

De voor ons volledig onbekende zanger Stein Torleif Bjella uit Noorwegen, zingt in zijn nummer ‘Romantikken gjer meg sjuk’ wat het lievelingskostje is van één van zijn favoriete dieren op de boerderij. En zeg nou zelf, geef deze koe eens ongelijk!