Collectie

Blues

We houden van de blues. Met name van bluesartiesten zoals Albert Collins, Koko Taylor, Buddy Guy, Albert King, Otis Rush, Son Seals, Fenton Robinson, Freddie King en Magic Sam kunnen wij geen genoeg krijgen!

Modern classics

Er zijn van die albums die je als muziekliefhebber gewoon in je collectie moet hebben. Denk aan moderne klassiekers als ‘Back in Black’ van AC/DC, ‘Permanent Vacation’ van Aerosmith of ‘Nevermind’ van Nirvana.

Unieke bootlegs

Soms kom je van die albums tegen die op alle facetten uniek zijn. Unieke combinaties van artiesten, unieke persingen en unieke ‘coverart’. Oftewel unieke bootlegs en bijzondere uitgaven die je niet overal ziet! Wij hopen je hier graag mee te verrassen.

Golden Oldies

Wie is er niet groot mee geworden? De golden oldies die eigenlijk iedereen kent en waarvan de hits geregeld terugkomen in de Top 2000. Was u van de Stones of juist van de Beatles? En heeft u naast de LP van Bowie ook die verzamelaar van Abba staan?

Zoete Soulmuziek

Van Marvin Gaye tot Stevie Wonder en van Gladys Knight tot Curtis Mayfield. Muziek die bij ons thuis veelvuldig werd gedraaid. Maar welke artiesten hebben het niet tot de grote platenlabels geschopt, maar zijn het luisteren wel waard?

Neerlands Hoop

Neerlands hoop gaat verder dan Nederlandstalige muziek van Hazes, Doe Maar of Robert Long. Diverse Nederlandse muzikanten worden in de hele wereld geprezen. Van Earring tot Floor Jansen en van Vandenberg tot de Muddy Waters Tribute band.

Funk

Elk moment grijpen wij aan om iets te laten horen van James Brown of Johnny Guitar Watson. Beide artiesten hebben de funkmuziek gemaakt tot wat het vandaag de dag is. Maar er is zoveel meer! Luister eens naar The Meters, Zapp of Cameo.

Jazzy Sounds

Onze ‘North Sea Jazz strippenkaart’ hebben we intussen vol en ook onze kast staat vol met ’toegankelijke jazz’. Denk aan Chet Baker, Nancy Wilson of John Coltrane. Maar zelf zijn we ook gek op ‘fusionjazz’ van Grover Washington & ‘vocaljazz’ van Lou Rawls.

‘Poppie’ hits

‘Like a Prayer’ van Madonna, ‘Believe’ van Cher, ‘Everybody Want To Rule The World’ van Tears for Fears en ‘Roxanne’ van The Police hebben gemeen dat ze in heel wat hitlijsten hebben gestaan. Bekende hitjes met melodieën die blijven hangen.

Guilty pleasures

Niemand heeft ooit gedanst op The Spice Girls en niemand heeft ooit meegezongen met The Backstreet Boys of geschuifeld op ‘End of the Road’ van Boys II Men… toch? Ach die ‘guilty pleasures’ zijn zo fout nog niet! Geniet van Peter Andre of Sisqo. Niemand kijkt!

“Don’t worry about a thing, every little thing is gonna be alright”

BOB MARLEY